Over ons

The Easthouseband bestaat uit 6 bandleden, die voor 300% plezier hebben in het maken van muziek. Deze band heeft maar één missie; er voor zorgen dat u een geweldig muzikaal programma te horen krijgt.

Gerard Stokman (zang)

35 jaar geleden begonnen als DJ, uitgegroeid tot zingende DJ en nu met dol-enthousiaste muzikanten The Easthouseband gevormd.

Het begon ooit als een geintje, maar het bleek toch wel erg leuk om in een band te spelen. Na het stoppen van de band Weertelaatnaarbed, heb ik samen met Dirk-Jan de draad weer opgepakt en zijn wij inmiddels zeer zeker op de goede weg. Met een breed repertoire voor zowel jong als oud, zie ik u graag bij één van onze optredens.

Dirk-Jan Kramer
(drums & zang)

Ooit heb ik een oud drumstelletje van iemand gekregen, daar ben ik wat op gaan oefenen en uiteindelijk in de band No Serious beland. Hierin heb ik tien jaar met plezier gespeeld. Na een periode van feesten en mooie optredens heb ik een aantal jaren geen muziek gemaakt, maar het begon weer te kriebelen. Bij toeval werd ik gevraagd om in een beginnend bandje te komen spelen en ben hier op ingegaan, uit dit bandje is de band Weertelaatnaarbed ontstaan. Hier heb ik ruim tien jaar in gespeeld. Deze band is helaas door meningsverschillen uiteen gevallen. In Januari 2016 heb ik samen zanger Gerard Stokman The Easthouseband opgericht, met nieuwe bandleden is dit totaal heel anders geworden dan ik had verwacht. De bezetting is, anders dan voorheen, uitgebreid met mooie geluiden waardoor er een breed repertoire mogelijk is.

Bert Roeleveld (giaar &zang)

Bert speelde van 1987 tot 1997 bij de bekende Ilpendamse band Hansie and the Youngone’s. Na zo’n tien jaar hield hij het “band” spelen voor gezien en ging zich meer toeleggen op het begeleiden van Zangers en zangeressen op akoestische gitaar. Onder de naam J & B (geinspireerd op het bekende whiskeymerk) vormde hij samen met Jacco van Oostveen een akoestisch duo. Daarnaast “ondekte” hij Sita. Samen traden zij van 1998 to 2000 regelmatig op in Waterland en omstreken en Bert begeleidde haar op diverse talentenjachten. Nadat Sita ontdekt werd door Starmaker ging Bert zijn eigen weg en hij legde zich meer toe op solo-optredens alsmede het begeleiden van (latent) zangtalent. In zijn “Nachtwacht” periode trad hij weinig op. Daarna speelde hij voornamelijk als troubadour en heeft een aantal jaren in de zomeravondband gespeeld. Vanaf 2012 vormt hij met Femke. Rolf en Arpad het ensemble FEM. En sinds 2015 is hij dus mede bandlid van The Easthouseband.

Eric Koster (sologitaar)

Zit sinds de zomer van 2018 bij de band. Heeft al zijn hele leven zijn gitaar in handen. Sinds juni 2018 zit hij met veel plezier bij The Easthouseband. Hier gaan gezelligheid en prestatie hand in hand. Daarvoor in verschillende bandjes gespeeld. Vanaf 2000 heeft hij bij Theatergroep Purple in vele musicals gespeeld. Een gitarist die niet vies is van solo’s en riedels tussendoor. Een goed optreden verzorgen en de reacties die daar op volgen is waar je het voor doet.

Johan van den Berg (basgitaar & zang)

Johan speelt sinds zijn 10e diverse soorten gitaar waaronder elektrisch, western en klassiek. Met Combo Studio 72 heeft hij diverse concertreizen naar het buitenland gemaakt, o.a. naar Polen, Turkije en de USA. Vanaf 1990 speelde hij vooral bij Theatergroep Purple uit Purmerend. Daar speelde hij in theater De Purmaryn met musicals als Hair, Grease, Fame, Chess en The Wizard. Ook speelde hij bij diverse gelegenheid bandjes. Voor The Easthouseband heeft hij de basgitaar ter hand genomen. Lekkere funky baspartijen, maar ook de strakke rockpartijen komen langs. Vooral de sfeer is top in de band! Uiteindelijk gaat het vooral om het de reactie van het publiek. Met een goede sfeer in de band zit dat wel goed.

Copyright © 2022 The Easthouse Band | Rock Band by Catch Themes